Digitalna štampa

Home/Usluge/Štampa/Digitalna štampa
Digitalna štampa 2017-08-23T19:08:07+00:00
  • Digitalna štampa

Digitalna štampa je oblik direktne štampe ili CTP (engl. Computer To Print) u kome se datoteke ili fajlovi (engl. Files) štampaju direktno sa računara na „mašini za štampanje“ ili mašini za produkcionu digitalnu štampu tj. na laserskom digitalnom štampaču (printeru) u boji ili na Ink Jet štampaču tj. ploteru. Odlike ovih štampača su (za razliku od običnih kućnih štampača) velika robusnost i izdržljivost, veći maksimalni format papira (SRA3 ili A3+) dimenzija 320 x 457 mm i izuzetno kvalitetan otisak. Debljina papira na kojemu se može štampati je od 60 do 300 gr/m2, a makimalna rezolucija štampača je 2400 dpi.

U digitalnu štampu spadaju i štampači (printeri, ploteri, mašine za štampanje) velikog formata namenjeni za štampanje bilborda, plakata, reklamnih panoa, postera… na velikim formatima maksimalne širine 3,4 metara, maksimalne rezolucije 1200 dpi i neograničene dužine.

Neki od svetski poznatih proizvođača mašina za digitalnu štampu (printera, plotera, štampača…) su HP, Canon, Minolta, Roland, Olympia, Xerox, Mimaki i dr.

UrbanSerbia Dizajn studio Vam nudi štampanje u ovoj tehnici na najmodernijim mašinama sa izuzezetnim kvalitetom otiska na vodenoj bazi (klasični inkjet) ili na bazi jačih i agresivnijih razređivača (tzv. solventna štampa).