Vizuelni identitet

Home/Usluge/Vizuelni identitet
Vizuelni identitet 2017-04-20T12:55:10+00:00
  • Vizuelni identitet

Dizajn logotipa i brand identiteta (vizuelnog identiteta) je grafičko umeće koje obuhvata mnoge kreativne tehnike i veštine za oblikovanje jedinstvenog vizualnog jezika: od zamišljenih ideja, koncepcija, planiranja sve do izrade vizualnih rešenja, knjige grafičkih standarda, grafičkih rešenja za korporativni identitet i brand identitet, odnosno sve do onoga što se u zadnje vreme naziva marketinška kampanja ili promocija, a zajednički naziv bi bio Vizuelni ili brand identitet.

Naši grafički i logo dizajneri idejno rešenje za znak – logotip razrađuju u različitim tipografijama, u crno beloj tehnici, dvobojno i u koloru. Definiše se najmanje smanjenje, povećanje i odnos znak – logotip. Program boja formira konačni stil.

Uobičajena je aplikacija znaka na standardne poslovne dokumente: vizitkarte, memorandume, fax, račune, zatim na razne reklamne materijale (majice, kačkete, rokovnike), pa sve do kompletnog sistema identifikacije i označavanja poslovnog prostora, prodajnih mesta, vozila i prostora.

Slogan preduzeća, slogan proizvoda, naziv akcije ili moto kampanje uobičajno prati znak – logotip u javnoj komunikaciji, a ponekad je sastavni deo vizualnog identiteta kao Brand slogan i ima funkciju podrške za brand identitet zajedno s logotipom. Vizualizacija je glavno obeležje savremenih komunikacija i samo originalni identitet s jasno definisanom porukom (poziv na akciju) će iskočiti iz medijskog proseka.

Pored logoa i slogana, vizuelni identitet obuhvata i druge segmente kao što su boje, fontovi (slovni oblici), prepoznatljivi elementi kao npr. maskote i dr.

Od početne ideje (koncepta) pa do finalnih varijanti vizualnog identiteta, naše usluge za oblikovanje logotipa kao ključnog u kreiranju brand-a zajdeno sa ostalim aktivnostima uključuju:

  • Profesionalni dizajn identiteta (logotip, znak, simbol, brand, marka, trade mark, amblem, žig)
  • Art direction, umetničko vođstvo, odnosno profesionalan pristup tokom kampanje
  • Arhiviranje, registracija, čuvanje i zaštita (®, ©, trade mark, copyright…)
  • Konsalting i nadzor (saveti, kampanje, kontrola…)

Ideologija tržišta vidi brand kao uslov uspeha u savremenoj ekonomiji. Upravljanje identitetom je preduslov svakog uspešnog tržišnog nastupa i brand kreacije.