Web dizajn

Home/Usluge/Web dizajn
Web dizajn 2017-04-20T12:55:11+00:00
  • Web dizajn

Veb dizajn (eng. web design) predstavlja grafičko osmišljavanje ili dizajniranje internet stranice koristeći slike, jezik za označavanje i formiranje „HTML”, standardizaciju i upotrebljivost stranice. Opšte prihvaćeno je da pod taj pojam spada i razvoj internet softvera (eng.: web development) ali u suštini su to dve različite stvari.

Web dizajn je dizajn web stranica, izrada (pravljenje) sajtova (prezentacija) i web aplikacija, pri čemu se koristi HTML, CSS, PHP, CMS, Flash, Gif, slike i drugi mediji. Web dizajn je u prisnoj korelaciji sa web razvojem, koji obuhvata konfiguraciju servera, pisanje web aplikacija i sigurnost (zaštitu) servera.

Web stranice sadrže informacije, zbog kojih je i postavljen sajt. Sajt komparativno možemo posmatrati kao knjigu, pri čemu svaka stranica knjige odgovara jednoj stranici sajta. Sajt se tipično sastoji od teksta i slika. Prva stranica sajta je početna stranica ili index stranica. Neki sajtovi koriste i ulaznu stranicu (najčešće sadrži pozdravnu poruku, selekciju regije i jezika ili određene izjave). Svakoj stranici sajta odgovara određeni URL. Sve stranice jednog sajta su međusobno povezane hiper linkovima i navigacionim menijima.

Web dizajn ukršta mnogo disciplina informacionih sistema, informacionih tehnologija i komunikacionih sistema. Web sajt je informacioni sistem, čije su komponente klasifikovane u front-end i back-end. Osnovni sadržaj (npr. izgled stranica, korisnički interface, grafika, tekst, audio) je poznat kao front-end. Back-end predstavlja source kodove, nevidljive skriptne funkcije i server-side komponente. U zavisnosti od web razvojnog projekta, nosilac posla može biti pojedinac koji poznaje sve neophodne razvojne informacione tehnologije (webmaster) ili projekt menadžer koji kontroliše radne procese između članova radnog tima.

Nudimo Vam kompletnu uslugu web dizajna i razvoja Internet prezentacije:

  • Konsalting usluge i razrada ideje
  • Jedinstven dizajn, prema delatnosti preduzeća
  • Kodiranje svih stranica, obrada teksta i slika
  • Optimizacija prezentacije za alate za pretragu tzv. SEO (Search Engine Optimization)
  • Optimizacija sajta usmerena ka posetiocu
  • Izrada sistema za samostalno administriranje tzv. CMS (Control Management System)
  • Izrada animacija i banera
  • Izrada online prodavnice
  • Unapređivanje, redizajn i održavanje sajtova

Mnogi mali poslovi, danas imaju šansu da se takmiče sa velikim preduzećima upravo putem Interneta. Započnite već sad, sopstveni web razvoj i osvojite nova tržišta. Mi smo tu da Vam pomognemo i uradimo za vas web sajt, shodno vašim trenutnim potrebama i mogućnostima. Web prezentacija je prvi dokument za kojim će vaši potencijalni strani ili domaći klijenti posegnuti! To je vaša lična karta. Na taj način ste prisutni na Svetskoj Globalnoj Mreži (www) 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, tokom cele godine, istovremeno olakšavajući i sebi i svojim potencijalnim saradnicima stalni kontakt, prikupljanje i razmenu informacija. Vaša web prezentacija neprekidno radi, dok se čestim ažuriranjem web sajta, vašim klijentima omogućava praćenje vašeg razvoja i rada.

Milioni ljudi u celom svetu koriste svakodnevno Internet za komunikaciju, zabavu, istraživanje, posao, reklamiranje, trgovinu, bankarstvo…

S obzirom da je Internet postao nezaobilazan u svakodnevici, biti on-line nije više luksuz već nasušna potreba bez koje se u 21. veku više jednostavno ne može.

Urban Serbia Design Team Beograd, Srbija – Grafički, Web i Logo Dizajn | štampa | marketinške i druge usluge…